Quantcast
Channel: Sfin.ro – Saptamana Financiara
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2431

Autoarea a peste 20 de denunturi la DNA, Irina Socol, proprietara din umbra a grupului Siveco, pierde definitiv procesul cu Consiliul Concurentei si este condamnata sa plateasca aproape 6 milioane de euro daune

$
0
0

Siveco România a pierdut definitiv procesul prin care a contestat o amendă de 5,88 milioane de lei, aplicată companiei de Consiliul Concurenței în iulie 2017. Sancțiunea a fost motivată de trucarea, alături de Intrarom, a unei proceduri de achiziție publică organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în 2008, în vederea atribuirii acordului-cadru pentru servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic. Într-o primă fază, în decembrie 2017, Siveco România a contestat sancțiunea la Curtea de Apel București, cererea fiind respinsă de magistrați în iulie 2018, cu posibilitate de recurs. Compania a mers mai departe cu dosarul la Înalta Curte de Casație și Justiție, cererea de recurs fiind respinsă acum definitiv și irevocabil. Amenda din iulie 2017 a fost prilej de dispută pentru un nou contract APIA, cu reclamații care au ajuns la ANI.

Intrarom a fost amendată cu 2.125.796,48 lei, iar Siveco România, cu 5.883.899,07 lei, potrivit informațiilor date publicității în iulie 2017 de Consiliul Concurenței. Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12 milioane de euro, fără TVA. Investigația Concurenței a fost declanșată pe baza unor informații furnizate de Curtea de Conturi. “În cadrul investigației, Consiliul Concurenței a obținut dovezi privind înțelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanți la licitație, fără însă a concura în mod real cu Siveco România”, se arată într-un comunicat din 27 iulie 2017. În cadrul procedurilor de achiziție publică, scopul fiecărei companii trebuie să fie acela de a câștiga în condiții normale de concurență, consumatorul final beneficiind, astfel, de produse și servicii calitative la prețuri cât mai avantajoase, mai era arătat.

Siveco Romania și-a început activitatea în 1992 și este unul dintre cei mai mari producători locali de software și integratori IT. Acționarii companiei sunt Siveco Netherlands BV (Olanda) – 62,7056%, Alexandru Rădășanu (actualul director general al companiiei) – 28,2837%, Florin Ilia – 5,2188% (fost director general al companiei) și alți 14 acționari persoane fizice, cetățeni români. În 2019, compania a consemnat o scădere cu 60% a afacerilor, de la 154,9 milioane de lei la 62,6 milioane de lei. La finele anului trecut, afacerile au atins 14,1 milioane de lei, pe fondul divizării parțiale a Siveco Romania. În cazul contestației Intrarom, Curtea de Apel București a respins cererea companiei, care a atacat decizia la instanța superioară. Următorul termen a fost programat pentru 14 octombrie.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2431

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48