Un sector provocator şi dinamic, care a câṣtigat importanță în ultimii ani şi a ajuns în prezent la o valoare semnificativă de peste 3 miliarde de euro. Atât proprietarii cât ṣi property managerii, fie ei companii specializate sau resurse proprii ale beneficiarilor clădirilor, au conştientizat că proprietăṭile ṣi utilităṭile bine gestionate ajută companiile să funcţioneze eficient.
O zi despre Supereroii clădirilor
La fel ca o scenă, o clădire impunătoare atrage numeroase priviri şi aprecieri. Dar v-ati gândit vreodată cine este în culise, cine întregeşte munca prestată şi pe umerii cui revine această responsabilitate? Ziua aceasta este dedicată celor peste 150.000 angajaţi din acest domeniu, oamenilor care muncesc în culisele clădirilor şi construcţiilor, echipelor de Facility Management, care păstrează facilităţile sănătoase, sigure şi productive, asigurând ambientul dorit şi optimizând costurile. Un serviciu de FM, printr-un management inovativ poate să creeze un ambient plăcut, să eficientizeze resursele şi să elimine riscurile. BMF GRUP a recrutat încă de la înfiinṭare personal specializat care s-a perfecţionat continuu, devenind lider în industrie, utilizând soluṭii integrate, bazate în principal pe otimizarea resurselor prin implementarea ṣi monitorizarea planului sistemic.
6.700 companii specializate
Raportându-ne la ultimii doi ani, discutăm în această industrie despre 6.700 companii specializate în facility management, care reprezintă aproximativ 1,1% din totalul companiilor active din economia naţională. Tot în ultimii doi ani, cele mai importante creşteri s-au înregistrat pentru firmele active în domeniile serviciilor de mentenanţă tehnică şi suport (+7%) şi în curăţenie (+4%). În ceea ce priveşte volumul de business, cele mai mari creşteri s-au înregistrat în segmentul serviciilor de securitate (+11%) şi peisagistică (+7%).
Anul acesta, Ziua Mondială a Facility Managementului este dedicată standardelor ISO.
Activitatea de întreţinere a clădirilor se desfăşoară conform normelor europene, normelor PSI şi de Protecţia Muncii, în concordanţă cu autorizările ISO 9001:2015 – Sistem de management al calitatii; ISO 14001:2015 – Sistem de management al mediului; ISO 27001:2013 – Sistem de management al securităţii informaţiei; SA 8000:2008 – Sistem de management al responsabilităţii sociale; OHSAS 18001:2008 – Sistem de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale, compania BMF GRUP urmând un program de management al calitaţii serviciilor bine stabilit. Totodată, BMF GRUP acoperă toate activităţile care sunt reglementate, care intră sub incidenţa autorităţilor, întâlnite în domeniul FM, fiind singurul grup din România care acoperă totul IGSU, ISCIR, ANRE, IGPR şi AGFR.
De asemenea, încă de anul trecut, s-a adus în discuţie la nivel mondial, implementarea standardului ISO 41001, care identifică o serie de beneficii ale unui standard integrat de sistem FM, printre care creșterea productivității forței de muncă, a siguranței, a sănătății și a bunăstării, îmbunătăţirea serviciilor, creşterea eficienţei cu referire la optimizarea costurilor pentru organizaţii, îmbunătățirea comunicării între organizațiile din sectorul public și privat, găsirea unei platforme comune pentru toate tipurile de organizaţii.