Iata denuntul formulat de Sebastian Ghita:
„Subsemnatul Ghita Sebastian Aurelian, avand CNP (…), domiciliat in (…), identificat cu CI seria (…), aduc la cunostinta organelor de urmarire penala urmatoarele fapte:
Am avut o relatie de prietenie cu Laura Codruta Kovesi pe care o pot proba declaratiile martorilor care au vazut-o impreuna cu mine la Crama Tohani, la mine acasa pe strada (…), la o vila din Sinaia.
In timpul acestei relatii de prietenie Laura Codruta Kovesi mi-a solicitat personal in primavara anului 2011, moment in care detinea functia de Procuror General al Romaniei, sa efectuez plata unei sume de bani pentru urgentarea unui caz (dosar penal) de care aceasta se ocupa in mod direct si personal, caz de notorietate care ar fi ajutat-o foarte mult in cariera sa profesionala daca se finaliza in modul dorit de ea.
In mod concret Kovesi a pretins in mod direct si a primit o suma de bani pentru aducerea in tara a lui Popa Nicolae, la momentul oportun, ales cu atentie deosebita de Kovesi personal. Mi-a spus chiar ea la acea vreme ca acest lucru ar reprezenta pentru ea un beneficiu de imagine care i-ar garanta numirea in functia de Procuror Sef al DNA Romania, lucru care s-a si intamplat ulterior.
Plata s-a facut prin societatea (…) din Ploiesti, la cererea mea, pentru inchirierea unui avion privat de la compania aeriana Tiriac Air.
Cu acest avion privat a fost adus in tara din Indonezia numitul Nicolae Popa. Aducerea acestuia in tara era oportuna pentru Kovesi care dirija modul de lucru intr-un dosar ce il viza pe Sorin Ovidiu Vantu, Popa Nicolae fiind martor in acest dosar.
Laura Codruta Kovesi mi-a promis ca in schimbul platii contravalorii facturii din data de (…) / 2011 cu nr. (…) / 2011 in valoare de 268.689 RON achitata catre Tiriac AIR de catre (…), la cererea mea, va interveni si isi va folosi influenta pe langa procurorii care aveau in lucru dosarele mele (ex.: dosar Tracia, unde procurorul de sedinta era de la Parchetul General), in scopul solutionarii acestora in mod favorabil mie prin neindeplinirea anumitor acte ce intrau in atributiile lor de serviciu.
Laura Kovesi s-a tinut de cuvant cu aceste promisiuni cat timp a fost Procuror Sef al Parchetului General.
Ulterior, dupa ianuarie 2015, dorind sa stearga urmele acestor fapte, a constituit impreuna cu Lucian Onea si cu Mircea Negulescu un grup infractional organizat, atragand alaturi de acestia si alte persoane pe care le-a convins sau obligat sa depuna marturii mincinoase impotriva mea.
Fac mentiunea ca Popa Nicolae a fost adus in Romania dupa aproximativ 10 zile de la efectuarea platii facturii despre care am facut vorbire.
Motivul pentru care Kovesi a solicitat un avion privat este ca in acest fel a fost ascuns faptul ca Nicolae Popa a fost (rapit / extras) transportat fara voia lui si fara o decizie de extradare in urma unui proces in Indonezia.
Daca s-ar fi platit un avion de linie, lui Kovesi ii era frica de un comportament al lui Popa in aeroport sau avion (simulare infarct / solicitare medic / ambulanta) care l-ar fi oprit pe acesta in Indonezia sau in orice alta escala. In acest fel s-a evitat si controlul documentelor de extradare. Prin folosirea unui avion privat, Nicolae Popa a ramas pe toata durata transportului in avion, fara posibilitati de a bloca revenirea in tara.
Celalalt motiv tine de faptul ca un proces de extradare dureaza 2 sau 3 ani in Indonezia.
Kovesi a dorit urgentarea aducerii lui Popa, incalcand drepturile omului si dreptul la un proces echitabil de extradare, inclusiv tratatele internationale, avand nevoie ca Popa sa revina in tara in momentul dorit de ea.
Fac mentiunea ca pentru a da aparenta de legalitate, Kovesi a solicitat ca suma de bani sa fie platita de societatea (…), fiind evident ca aceasta suma de bani reprezenta plata contravalorii transportului numitului Nicolae Popa din Indonezia in Romania in afara procedurii normale de extradare.
Laura Kovesi a mers personal in Indonezia in perioada 11-18 martie 2011 pentru a face presiunile si pregatirile necesare pentru actiunea ce avea sa urmeze intervenind la autoritatile din Indonezia. Doamna Angela Nicolae, procuror al Parchetului General, a denuntat public aceasta situatie.
Fac mentiunea ca doar Ministerul Justitiei se ocupa de extradarea persoanelor, procurorii neavand competenta legala pentru a participa la o astfel de operatiune (abuz in serviciu).
Dupa ianuarie 2015, relatiile dintre mine si Laura Codruta Kovesi s-au racit. Laura Kovesi a incercat sa castige noi relatii politice si sa ascunda aceste fapte de care am facut vorbire.
Impreuna cu Lucian Onea si Mircea Negulescu, procurori in cadrul DNA Ploiesti, a determinat martori mincinosi din cadrul companiilor (…) sa faca declaratii mincinoase la adresa mea.
Totodata, l-a determinat / preset / obligat pe Vlad Cosma sa falsifice probe si sa declare lucruri neadevarate.
Acesta a declarat public faptul ca Laura Kovesi (Doamna K, convorbirile Cosma – Negulescu) coordona toata activitatea infractionala intreprinsa de Onea si Negulescu impotriva mea.
Consider ca toate aceste persoane pot da relatii despre grupul infractional organizat Kovesi – Onea – Negulescu si despre felul in care mi-au fost fabricate dosare pentru a se acoperi activitatea infractionala a Laurei Kovesi”.