Majorări de pensii echitabile pentru fiecare categorie de pensionari, fără creșteri de taxe și scumpiri în 2025, acces facil la finanțare nerambursabilă pentru afacerile mici și energie ieftină pentru locatarii blocurilor din Brăila. Acestea sunt prioritățile de campanie ale lui Marian Străchinescu, candidatul PNL Brăila pentru Senatul României, priorități asumate de altfel și de candidatul PNL la Președenția României, generalul în rezervă Nicolae Ciucă.
Potrivit acestuia, cea mai mare amenințare pentru bunăstarea românilor cum sunt creșterea plafonului pentru microintreprinderi, eliminarea cotei unice sau chiar majorarea TVA măsuri care se vehiculează tot mai mult că ar putea fi adoptate din 2025, în ciuda asigurărilor pe care ni le dau unii guvernanți. Reducerea furtului din bani publici și reforma administrativă sunt soluțiile pentru reducerea deficitului bugetar, spune candidatul PNL pentru Senat.
„Nu voi vota majorarea plafonului pentru microintreprinderi sau eliminarea cotei unice care ajută atât de mult antreprenorii mici din Brăila și din toată țara. Consider că soluția este reducerea furtului din fondurile statului. Este inacceptabil să bagi mâna în buzunarul oamenilor, în loc să oprești risipa și corupția! Datele arată că judeţul Brăila deţine 1% din totalul companii din România şi are o participare de 0,59% la cifra de afaceri a României. Față de potential, este foarte puțin. Antreprenorii și angajații din Brăila trebuie protejați, iar PNL este cel mai mare apărător al mediului privat!”, a declarat acesta.
În ceea ce privește montarea pe blocuri a panourilor solare, Marian Străchinescu spune că programul Casa Verde trebuie extins și pentru astfel de unități locative.
“Voi lupta pentru ca brăilenii să aibă facturi scăzute la electricitate, mai ales în contextul în care subvenția acordată de stat se va elimina! În acest sens, voi susține extinderea programului Casa Verde și pentru blocuri, proiect care este propus și de Asociația Municipiilor. Ca expert în fonduri europene și achiziții publice, fiecare asociație de bloc din Brăila care va depune un astfel de proiect, va fi consiliată personal de mine și echipa mea”, a adăugat Marian Străchinescu.
Eliminarea inechităților în sistemul de pensii pentru categorii similare, cum ar fi cele ale militarilor ieșiți la pensie până anul 2000, diferențele între pensionari, deși au aceeași vechime, grad și așa mai departe, este o altă prioritate a candidatul PNL Brăila pentru Senatul României. „Sunt multe categorii de pensionari unde diferențele de recalculare nu se justifică. Drepturile trebuie oferite tuturor!”, a explicat acesta.
O altă temă despre care atrage atenția candidatul PNL Brăila este atragerea de fonduri europene pentru Sănătate.
„Sub 1% din fondurile europene atrase de Brăila merg către Sănătate! Datele sunt publice pe site-ul ministerului Fondurilor Europene”, spune Marian Străchinescu. Asta în condițiile în care sunt disponibile 13 miliarde de lei pentru construcția de la zero, sau modernizarea spitalelor, adaugă acesta.
De altfel, președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, care este și candidatul județului din partea Partidului Național Liberal pentru Camera Deputaților are un proiect pentru construcția unui spital nou, construit în județul Brăila, unitate ce va deservi localitățile din mediul rural din zonă. „Vom lucra în echipă pentru a duce la bun sfârșit acest proiect ce va asigura servicii medicale pentru câteva zeci de mii de persoane din mediul rural”, a explicat Marian Străchinescu.
Marian Străchinescu este un antreprenor de succes și conduce o companie de publicitate cu o vechime de peste 20 de ani pe piața din România. Este nou în politică, candidează din partea PNL Brăila pentru Senatul României și susține, împreună cu echipa de candidați propusă de liberali, un program concret de modernizare a Brăilei și a întregii țări.
Programul PNL pentru MODERNIZAREA ROMÂNIEI
Reînnoirea industrială bazată pe productivitate și valorificarea resurselor naturale
Exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, Investiții în infrastructură pentru transportul de energie, Schema de ajutor de stat pentru prelucrarea primară a resurselor naturale in Romania, Înființarea unui sistem de gestionare a datelor privind resursele naturale şi stabilirea unui Registru National al Resurselor Naturale, Împădurirea și creșterea rezilienței la schimbările climatice, Protejarea și dezvoltarea sustenabilă a Deltei Dunării, Cercetare și Inovare: Pilonii Reînnoirii Industriale în România
Stabilitate fiscală pe termen lung și sprijin pentru mediul de afaceri, antreprenori și inovație
Menținerea cotei unice de impozitare pentru următorii 10 ani, Menținerea plafonului de impozitare de 500.000 de euro pentru microintreprinderi, Reformă instituțională și restructurarea cheltuielilor publice, Atingerea unui nivel de 90% din media europeană în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor (nivelul de trai) până în 2030, Implementarea unui Program Național pentru integrarea tehnologiilor de vârf și digitalizare
Plan pe termen lung cu privire la satul românesc
Micro-industrializare zonelor rurale aflate de-a lungul marilor coridoare de transport, dezvoltarea rețelelor de utilități și transport destinate marilor zone agricole în vederea dezvoltării industriei de procesare a alimentelor, Promovare agriculturii ecologice și a practicilor durabile pentru a crește competitivitatea la export, Atingerea a un milion de noi hectare irigate în următorii 4 ani.
Libertate, justiție și stat de drept
Eficientizarea sistemului judiciar și creșterea încrederii în Justiție, Continuarea luptei împotriva corupției, Consolidarea democrației și apărarea drepturilor cetățenilor prin domnia legii în statul român.
Educația ca bază a dezvoltării societății
Mediu educațional SIGUR pentru copii noștri, Acces și șanse egale pentru toți copiii prin reducerea decalajelor educaționale, Dezvoltarea învățământului dual pentru asigurarea unei cariere, Oportunități educaționale pentru tinerii din Diaspora, Formarea cadrelor didactice în competențele digitale, Digitalizarea și transparentizarea rezultatelor educaționale, Toleranță zero pentru hărțuire și abuzuri în școli și universități.
Modernizarea Sistemului Național de Sănătate
Acces egal la servicii de sănătate de calitate pentru toți românii prin reducerea decalajelor regionale și locale, Investiții susținute din fondurile disponibile cum ar fi PNRR în infrastructura sanitară, Finalizarea modernizării a 50 de spitale regionale, Implementarea integrală a Programului Național de Combatere a Cancerului, Digitalizarea serviciilor de sănătate pentru a facilita accesul rapid la informații și a îmbunătăți calitatea serviciului medical, Identificarea și implementarea măsurilor necesare stopării fenomenului plecării în străinătate a medicilor și personalului medical.
Politica Externă și de Apărare a Țării
Consolidarea celor trei piloni ce reprezintă eșafodul politicii naționale de de securitate : Parteneriatul Strategic cu SUA, rolul de aliat important al NATO și postura solidă ca membru al UE, Creșterea bugetului alocat apărării și dezvoltarea industriei de apărare, Relansarea atractivității funcției militare, Refacerea reprezentativității și a prestigiului corpului diplomatic.
CMF: 11240002